خا نه دوست ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() آخرین مطالب
همه دستاورد مذاکره تلفنی اوباما و روحانی؛
معامله با برند «ایران انقلابی» به قیمت ارزان شدن چند ساعته دلار/ دلار امروز 100 تومان ارزان شد و دوباره به قیمت قبلی رسید!
گروه سیاسی - رجانیوز: سرانجام آقای روحانی با رییس جمهور آمریکا مذاکره کرد؛ این مذاکره اگرچه بصورت تلفنی و در آخرین لحظات حضور رییس جمهور ایران در خاک امریکا صورت گرفت اما آنچنان که پیش بینی می شد، عملا دستاوردی عینی برای مردم ایران به دنبال نداشت و به نظر می رسد بازخورد آن در ایران، محک خوبی برای جریان تبلیغاتی باشد که همه مسائل را با برقراری رابطه میان ایران و امریکا قابل حل می دانند. به گزارش رجانیوز، آنچنان که از قبل هم پیشبینی میشد، واکنش بازار ارز که این روزها توسط این جریان تبلیغی به عنوان نماد تحول در اقتصاد ایران تبلیغ می شود، به تماس تلفنی روحانی و اوباما جالب توجه بود، به نحوی که قیمت دلار با کاهش کمتر از 100 تومان و بازگشت به قیمت 2960 تومان، حتی تا قیمتی که هفته قبل پایین آمده بود ( 2910 ) نیز باز نگشت. حال این سوال اساسی بوجود آمده است که آیا قیمت فروش برند «ایران انقلابی» و مذاکره تلفنی با شیطان بزرگ، کمتر از 100 تومان آن هم برای چند ساعت بوده است؟ این در حالی است که خبرگزاری مهر ظهر امروز گزارش داد این کاهش قیمت نیز پایدار نبوده و باز هم قیمت ارز به همان رقم پنجشنبه بازگشته است، چنانکه قیمت دلار که روز پنجشنبه 3055 تومان بود، امروز صبح در بازار تا 2965 تومان کاهش یافت اما از ظهر امروز بنا به دلایلی، با افزایش مواجه شده و به بیش از 3000 تومان رسیده است.
در این باره نکته تاسف بار تر آنجایی است که بنا بر اعلام رسمی سوزان رایس مشاور امنیت ملی امریکا، این تماس تلفنی از سوی حسن روحانی درخواست شده و در پی این مساله اوباما با رییس جمهور ایران ارتباط برقرار کرده است:
« امروز، تاحدی شگفتانگیز، از جانب آنها (هیأت ایرانی) با ما تماس برقرار شد که بگویند روحانی تمایل دارد تا با باراک اوباما تماس تلفنی در مسیر برگشت به فرودگاه داشته باشد و ما توانستیم این تماس تلفنی را برقرار کنیم و یک مکالمه سازنده برقرار شد.»
این اتفاق در حالی رخ می دهد که به نظر می رسد رییس جمهور ایران با اشتباه گرفتن مفهوم اساسی «نرمش قهرمانانه» درصدد است تا عجولانه به اختلافات عمیق و ریشه دار ایران و امریکا پایان دهد غافل از آنکه تغییری در ماهیت سلطه جو غارتگر امریکا ایجاد نشده است که با تماس تلفنی روسای جمهور دو کشور، اتفاق جدیدی در این عرصه بوقوع بپیوندند.
از طرف دیگر، سیاست ورزی امریکایی ها با ایران در دوره فعلی، بی شباهت با دوران سازندگی نیست. برهه ای که امریکا با تغییر مشی خود نسبت به ایران نه تنها مردم ایران را مورد تحریم قرار نداد بلکه با گسترش بی سابقه مبادلات تجاری خود با ایران، به یکی از بزرگترین شرکای اقتصادی ایران مبدل شد؛ اما این اقدام تنها چند ماه دوام داشت و بلافاصله پس از آنکه آنها از وابستگی بیش از پیش اقتصاد ایران به اقتصاد امریکا اطمینان یافتند، با تصویب تحریم جنجالی داماتو که یکی از بزرگترین تحریم های اقتصادی صورت گرفته علیه ایران توسط امریکا طی 35 سال گذشته است، درصدد ضربه زدن فوری و کاری به اقتصاد ایران بر آمدند.
حسن واعظی برادر محمود واعظی وزیر فعلی ارتباطات و از نزدیکترین چهرهها به رئیس جمهور دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی، یکی از مسئولین وقت وزارت امورخارجه است که در کتاب خود به نام ایران و آمریکا به لبخند آمریکاییها به اقتصاد ایران به منظور وابسته کردن کشورمان اشاره کرده است و در این باره می نویسد:
«در اواخر حکومت جرج بوش پدر برنامه جدیدی علیه ایران تحت نام سیاست مهار دوگانه یا Duael containment policy تنظیم و تدوین شد. این خط مشی که طراح آن استراتژیست های صهیونیست بودند، توسط معاون یهودی وزیر خارجه آمریکا تدوین گردید و در اجلاسی با شرکت رئیس جمهوری آمریکا ، رییس سیا ، رئیس پنتاگون، روسای مجلسین سنا و کنگره، وزیر خارجه و مسئول شورای امنیت ملی آمریکا به تصویب رسید و سیاسی رسمی آمریکا علیه ایران شد.کلینتون پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سیاست مهار دو گانه را به عنوان استراتژی ملی آمریکا علیه ایران به اجرا درآورد ... در این زمان آمریکا طبق یک برنامه حساب شده حجم مبادلات اقتصادی خود با ایران را به بیش از 5 میلیارد دلار در سال رسانده بود و شریک اول تجاری ایران محسوب میشددر حدود 30 درصد از نفت ایران توسط شرکتهای آمریکایی خریداری میگردید و با در نظرگرفتن سهم آمریکا در سایر کنسرسیومها و شرکتهای چند ملیتی سهم آمریکا در خرید نفت ایران به حدود 50 درصد رسید. به عبارت دیگر نزدیک به 35 درصد از درآمدهای ارزی ایران از طریق آمریکا تامین میشد و نزدیک به 50 درصد از صادرات نفت ایران توسط شرکتهای آمریکایی یا موسسات وابسته به آنها خریداری میگردید.
در این زمان آمریکا با اعمال سیاست مهار و به اجرا درآوردن تحریمهای شدید اقتصادی علیه ایران ، که پس از جنگ جهانی دوم بی سابقه بود و حتی در اوج دوران اشغال لانه جاسوسی نیز چنین تحریمهایی به اجرا در نیامده بود با هدف وارد ساختن ضربه شدید اقتصادی علیه ایران و فلج کردن اقتصاد کشور به منظور افزایش شدید نارضایتیهای عمومی ، ناگهان کلیه روابط تجاری و مالی خود را با ایران قطع کرد و ظرف سه ماه حجم مناسبات 5 میلیارد دلاری خود با ایران را به صفر رساند و خرید نفت از ایران کاملا قطع گردید.
شایان ذکر است که آمریکا نزدیک به 60 درصد تجارت نفت جهان را مستقیم و غیرمستقیم در اختیار دارد. بنابراین هدف این بود که با قطع خرید نفت از ایران توسط آمریکا و اعمال فشار بر سایر کشورها برای نخریدن نفت از ایران نارضایتیهای عمومی گسترش پیدا کندبه موازات این اقدام طرح “داماتو و گینگریج” شامل تحریم علیه کشورهای سرمایه گذار در صنایع نفتی و گاری ایران نیز به مرحله اجرا در آمد.از آن سال تا کنون، این تحریمها هر ساله از سوی روسای مختلف جمهور امریکا اعم از جمهوریخواه و دموکرات، امضاء شده و به اجراء درآمده است.»
واعظی در ادامه به نقش موثر رهبر معظم انقلاب در این باره اشاره دارد و تاکید می کند:
«با این حال مقام معظم رهبری با درایت و کیاست بی نظیر اولین کسی بود که اهداف اصلی آمریکا و صهیونیسم را شناخت و برای خنثی سازی سیاست مهار وارد صحنه گردید و اقدامات زیر را به اجرا درآورددر حالی که انحصاری کردن خرید نفت از ایران توسط شرکتهای آمریکایی در جریان سال 1373 در نقطه اوج بود، حدود یک سال قبل از صدور فرمانهای اجرایی رئیس جمهوری آمریکا و به اجرا درآمدن سیاستهای تحریمی ، مقام معطم رهبری در اواخر سال 1372 و در بهار سال 1373 طی دو مرحله از طریق شورای عالی امنیت ملی به مسئولین کشور هشدار دادند و از ازدیاد خرید نفت ایران توسط آمریکا و اهداف پشت پرده آن اظهار نگرانی نمودند. هشدارهای مقام معظم رهبری مانع از غلطیدن بیشتر کشور به دام آمریکاییها گردید و آمادگیهای لازم را در میان مسئولین کشور برای مقابله با تحولاتی که یک سال بعد با فرمانهای اجرایی کلینتون و طرحهای تحریمی داماتو گینگریچ به وقوع پیوست ایجاد نمود.»
حال به نظر می رسد، چراغ سبز غیر طبیعی امریکایی ها به ایران و ذوق زدگی ناشیانه بسیاری از مقامات ارشد دولت جدید در این باره، حاکی از درس نگرفتن از گذشته و بازی کردن در پازلی است که امریکایی ها پیشاپیش طراحی کرده اند، بارز ترین مثال در این باره، کاهش تحقیر آمیز کمتر از 100 تومانی قمیت دلار بعد از این اتفاق بی سابقه در طول روابط 35 ساله ایران و امریکاست که به خوبی نشان می دهد راه عبور از مشکلات اقتصادی فعلی، نه از مذاکره با امریکا بلکه با اتکا به اقتصاد درون زا و اعتماد به مردم کشور می گذرد. موضوع مطلب : دولت 11 پیوندها لوگو لینک های مفید آمار وبلاگ
امکانات جانبی |